Räddningstjänsten
Östra Kronoberg

Deltidsbrandman utan beredskap

Som deltidsbrandman utan beredskap arbetar du med att avhjälpa den skada som inträffat. Det kan innebära många olika typer av insatser som släckning av bränder, räddningsinsatser, drunkningstillbud, sanering vid kemikalieolyckor och trafikolyckor. Det är bara ett axplock av vad som kan möta dig när du arbetar som deltidsbrandman utan beredskap.

Brandmannayrket är ett spännande, givande och mångsidigt jobb. Du kommer i kontakt med människor i olika situationer och arbetar tillsammans med kollegor i grupp. Därför är det viktigt att du har ett intresse för att träffa nya människor och kan handskas med människor samtidigt som du har lätt för samarbete.

När larmet går gäller det att reagera snabbt och kunna fokusera 100% på din uppgift. För att klara detta ställs krav på din fysiska förmåga och ditt kunnande, vilket underhålls genom träning och övning.

Vi strävar efter att bättre kunna spegla samhället i stort varför vi gärna ser kvinnliga sökande och sökande med annan etnisk bakgrund.

  • Fysisk status
    Hälsoundersökning med arbets-EKG
    Arbetsprov med åldersrelaterat gångbanetest
  • Antagningstest
    Höjdtest, styrketest, klaustrofobi, matematikprov, simkunnighet och en intervju med representant för arbetsgivaren, stor vikt läggs vid personlig lämplighet.